Importanta realizarii subturnarii stalpilor din metal

Montarea stalpilor metalici ai unei hale industriale se realizeaza utilizandu-se piulite de reglaj. Spatiul ramas intre placa de baza a stalpului si fundatia de beton este imperios necesar sa fie umplut cu ceva. Rolul subturnarii stalpilor din metal este acela de a realiza un contact perfect intre placa de baza a stalpului si fundatia de beton . Ori de cate ori este necesara o transmisie durabila a fortelor in stratul suport din beton sau o legatura stransa intre stalpii metalici si fundatia din beton , mortarele de subturnare isi dovedesc utilitatea.

Mortarele de subturnare sunt autonivelante, cele fluide sunt autocompactante,nu prezinta contractii,  au rol de protectie anticoroziva si sunt in cea mai mare parte impermeabile.

Suprafata de beton pe care urmeaza sa se realizeze subturnarea trebuie sa fie curatata de materiale care pot reduce aderenta mortarului de subturnare. Mortarul de subturnare necesita cofrare. Prepararea mortarului se realizeaza cu apa, amestecand pana la omogenizarea completa a acestuia. Mortarul se toarna direct in cofrajul pregatit pentru subturnare.